Bli med på ForSMAK før festivalen

Restauranter og kafeer i Tromsø er invitert til å ha en SMAK-rett på menyen under festivaluken. Retten skal basere seg på nordnorske råvarer og gjerne være en signaturrett fra eget kjøkken.

ForSMAK skjer mandag til torsdag i uke 38, før festivalgaten åpner fredag og lørdag 22. og 23. september.

SMAK-retten skal baseres på nordnorske råvarer og vise tegn på kreativitet, gjerne nye måter å bruke råvarene på.

Nordnorske råvarer og nordnorske produsenter får vise seg fram for et stort publikum under SMAK-festivalen. Nå inviteres restauranter og kafeer i Tromsø til å være med.

– Å være med på ForSMAK gir en god mulighet til å tilby et sultent og interessert publikum en signatur fra ditt eget kjøkken. Publikum får en mulighet til å se og smake hva som rører seg av kreative ideer på byens kjøkken, sier innehaver Sindre Helmersen hos Helmersen Delikatesser.

Han oppfordrer alle restaurant- og kafeeiere i Tromsø om å delta på ForSMAK.

Publikum stemmer fram vinner

Restaurantene og kafeene som deltar i konseptet er med i konkurransen om den beste SMAK-retten. Det er publikum som skal stemme fram vinneren av konkurransen gjennom SMAK-appen.

Det venter også en oppmerksomhet fra SMAK-festivalen til rettene med høyest grad av kreativitet.

– En SMAK-rett er for meg en unik nordnorsk smaksopplevelse som bare tilbys under festivalen, sier Helmersen.

Det koster ingenting for restaurantene og kafeene å delta bortsett fra å gi gavekort på to SMAK-retter som vi kan bruke som premier i konkurranser mot publikum.

Ønsker din restaurant eller kafè å være med på ForSMAK? Send en epost til post@vican.no for å melde deg på. 

gnist - web som funkler