Vis fram rotkoppen din

Har du en kopp med solide røtter innerst i skapet? Finn den fram – ta del i felles miljøtiltak og vinn en kasse lokale råvarer.

Historisk Kjøkken

I år utvider Smak-festivalen til Skansen. I to dager skal kafeen Bårstua forvandles til et spisested fra 1800-tallet der det lages historiske retter som blodpannekake og sildegrynsuppe. Alt serveres av servitører i tidsriktige kostymer.

Årets tema; Røtter

SMAK nordnorsk matfestival er klar med festivalgate, lavvo på torget og flere spennende konsepter.

Elsker å lage pizza av restemat

Gammelt brød, dvaske grønnsaker og utgått på dato-melk? Ingen grunn til å kaste slik mat, mener kjøkkensjef Tommy Olsen ved Clarion Hotel The Edge.

Barnas SMAK – Spis, smak og lær om havet

Christer Johnsgård – kjent fra barne-TV og fotball – skal sparke i gang dagen og både underholde og lære bort underveis. Årets tema er smaker fra havet.

Spar penger på matinnkjøp

Et av årets tema er matvett og matsvinn kan unngås hvis du planlegger innkjøpet. I tillegg kan du spare mange penger. Her gir vi deg fire enkle tips som gjør at du kan spise god mat, men samtidig spare penger.

Nordnorsk økomatpris 2017

Nordnorsk økomatpris 2017 deles ut av fylkesmann Bård Magne Pedersen under Det Nordnorske måltid fredag 22. september.

gnist - web som funkler