Om festivalen

SMAK er matfestivalen for og i Nord-Norge, den arrangeres midt i matfatet Tromsø i september. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsenter av matvarer, dyrkende produkter av svært høy kvalitet, gode restauranter og matutdanning til å være stolt av.

SMAK har tatt posisjonen som hele Nord-Norges matfestival og skal vise mangfoldet av de fantastiske råvarene, matkulturen og kompetansen som finnes i landsdelen vår.

Formål

SMAK skal fremme lokal mat og nisjeprodukter fra Nord-Norge. Matfestivalen skal sette fokus på lokal råvareproduksjon og mattradisjoner, samt produksjon, servering og presentasjon av mat. Fokus på rekruttering av elever til kokkefagene er viktig.

SMAK skal være en folkefest for både publikum, næringsaktører og ungdom!

SMAK er møteplassen for matinteressert publikum, produsenter, grossister, detaljhandel, serveringssteder og andre relaterte virksomheter fra hele landet.

 

FaktaSMAK

  • Arrangert for første gang i september 2013
  • Det er et årlig arrangement som arrangeres i Tromsø i uke 38, fredag og lørdag.
  • ca 70 000 besøkende (2015)
  • 64 utstillere (2015)

 

Sagt om SMAK Nordnorsk Matfestival

  • «Meget god arena for salg og matprat.»
  • «Direkte kontakt med sluttbruker. Nye storkunder blir oppmerksom på våre produkter. Salgsinntektene dekker kostnadene.»
  • «Flott mulighet til å møte kundene direkte. Møter andre utstillere og kolleger.»
  • «Ett veldig bra arrangemang hvor vi føler oss hjemme. Det er en fantastisk måte for oss som bedrift å få markedsført produktet vårt og la flest mulig få smake det.»
  • «Yrende folkemengde med interesse og nyskjerrighet for lokalmat produkter:-)Kan se økning i salg, for Moltas vedkommende inn med flere produkter.Molter er som å selge sand i Sahara i Finnmark og Troms, vanskelig. Egen Finnmarksstand var veldig bra. Finnmark trenger eget navnegivning felle; kun fra Finnmark.. dette er noe vi i fellesskap kan spleise på?»
  • «Lite salg på stand, men veldig høy omsetning i butikken de to dagene. Vi jobbet aktivt med å få folk i butikken. Det kokte!»

 

Hvem står bak SMAK

SMAK eies av Kokkenes Mesterlaug Troms. Styret er strategisk sammensatt av representanter fra både blå og grønn næring, private næringsaktører og representanter fra utdanningsinstitusjoner.

Eiere

Kokkenes Mesterlaug Troms

Styret

Anne Grete Johansen: Ungt Entreprenørskap

Silje Ulriksen: Breivika Videregående Skole

Sindre Helmersen: Helmersen Delikatesser

Said Nordin: Kokkenes Mesterlaug

Gunnar Jensen: Mathallen

Erik Jæger: Breivika Videregående Skole

Daglig ledelse/prosjektledelse

Vican Group AS

gnist - web som funkler