SMAK er offisielt lansert

Torsdag 21. mars kl 10.00 gikk det offisielle startskuddet for SMAK Tromsø matfestival. Skarven Kulinariske teater var arena da Kokkenes Mesterlaug serverte ordfører Jens Johan Hjort og pressen den første smakebiten.

I to år har SMAK Tromsø matfestival vært i støpeskjeen. Det var derfor en stolt festivalleder Said Nordin og olderman Petter Markussen i Kokkenes Mesterlaug som endelig kunne presentere festivalen for landsdelens innbyggere.

– Nord-Norge har råvarer av verdensklasse i kvalitet og smaksrikdom. Nordnorsk mat fortjener derfor større oppmerksomhet nasjonal og internasjonal, forklarte Markussen og la til at gode matopplevelser også er viktig for tilreisende, spesielt reiselivsnæringa.

Matfestivalen har som mål å øke bevisstheten i befolkningen rundt egne råvarer og egen matkultur.

– Vi ønsker å utfordre folk til å smake og være bevisst sin egen matarv. SMAK blir derfor mer enn et møtepunkt for matprodusenter og tilbydere. Alle matinteresserte i hele landsdelen skal delta på denne folkefesten i det nordnorske matfatet, fortalte festivalsjef Nordin.

Ordfører Jens Johan Hjort la vekt på betydningen festivalen vil ha for Tromsø som by.

– Boder i Storgata og popup restaurant på Stortorget vil skape liv og røre i hele sentrum. Tromsø skal ta rollen som landsdelens mathovedstad, proklamerte ordføreren.

gnist - web som funkler