Jorids Lefsebakeri tilbake til SMAK

Matfestivalen SMAK ga så god butikk for Jorid Hansen i Jorids Lefsebakeri at hun kommer tilbake i år, med et mål om å selge enda flere lefser.

– I år tar jeg med meg enda flere lefser, forteller innehaver Jorid Hansen. Hun opplevde nemlig sånn trøkk i boden sin under fjorårets SMAK at hun rett og slett gikk tom for varer.

Ga nye kunder

Jorid har eget butikkutsalg i Grytting, som ligger midt mellom Sortland og Stokmarknes. I tillegg selges lefsene hennes på Rema 1000, Coop og ICA i hele Vesterålen. I april i fjor åpnet hun nettbutikk. Fra denne selger hun lefser til hele landet, også til kunder hun møtte under SMAK.

– Mange av dem som handlet hos meg på SMAKs første dag i fjor, kom tilbake på dag to. Etter festivalen har de handlet via nettbutikken, sier Jorid.

Roser arrangør og publikum

Jorid var veldig fornøyd med måten festivalen var arrangert på. Alt gikk på skinner.

– Dette er den største matfestivalen jeg har vært med på siden jeg startet lefsebakeriet i 2004. Jeg må si jeg er imponert over det arrangøren har fått til i Tromsø, sier hun.

Jorid roser også publikum på festivalen.

– Folk var så hyggelige. Det var veldig god stemning. Mange av dem jeg møtte under festivalen i fjor har tatt kontakt og spurt om jeg kommer tilbake i år, forteller den blide lefsebakeren.

Stort utvalg av lefser

I år tar Jorid med seg flere til å betjene salgsboden. Det blir smaksprøver å få, og ikke minst 9 ulike lefsesorter å få kjøpt. I utvalget finner du den gammeldagse tynnlefsen, diabetiker tynnlefsen og mørlefsen, etter den hemmelige oppskriften Jorid har fått av sin mor. Selv har hun komponert en smurt potetlefse, balsfjordlefse, rømmelefse, krinalefse og usmurt mandelpotetlefse. I tillegg lager hun glutenfrie lefser.

gnist - web som funkler