Solberg Pettersen planlegger årets festival

For Solberg Pettersen var fjorårets SMAK en utelukkende positiv opplevelse. Nå planlegger de årets festival.

Større telt

– Oppslutningen om SMAK første året var bedre enn vi hadde turt å håpe på, forteller salgssjef Bernt Normann hos Solberg Pettersen.

På spørsmål om hvordan de planlegger årets salgsbod kan han røpe at de har mange baller i luften, men at de ikke helt har bestemt seg.

– Men én ting er allerede på plass. Vi har bestilt et større telt, ler han.

Lokalproduserte kjøttvarer

Solberg Pettersen ble etablert allerede i 1924. Bedriften drives i dag av Kim Pettersen, som er 4. generasjon i familien. Produksjonslokalene ligger i Kaldfjord. Her produseres pinnekjøtt, fenalår, pølser og kjøttpålegg i mange varianter av lokale råvarer. I tillegg har de ferskvaredisk med catering på Rimi Storelva.

– I salgsboden vår under SMAK byr vi på lokalproduserte kjøttvarer av høy kvalitet, lover salgssjefen.

Normann syns det er gledelig at SMAK i år posisjonerer seg som en matfestival ikke bare for Tromsø, men for hele landsdelen.

– Kortreist mat er mat fra Nord-Norge. Derfor er det klokt å etablere en nordnorsk matfestival, forklarer han.

gnist - web som funkler