Søstrene Ingebrigtsen klar for storinnrykk

I fjor var det kø utenfor salgsboden til Søstrene Ingebrigtsen lenge før de åpnet. I år stiller de derfor med en større bod og flere varer.

– Fjorårets matfestival var en stor og positiv overraskelse. Ingenting er bedre enn at det skapes liv og røre i sentrum, sier daglig leder Liv Ingebrigtsen hos kjøtt- og delikatessebutikken Søstrene Ingebrigtsen.

Brenner for matglede

Hos Søstrene Ingebrigtsen setter de stor pris på at det er etablert en festival med fokus på det de brenner for og arbeider med hver dag.

– SMAK gir oss en unik mulighet til å møte Tromsøs befolkning for å snakke om mat, gi en smaksprøve, kort sagt sette mat i sentrum, og sentrum i kok, forteller Liv.

Søstrene har holdt til i trivelige lokaler midt i Tromsø sentrum siden i mars 1991. Her tilbyr de et bredt utvalg av ferskt kjøtt, delikatesser og bakerivarer. Søstrene er opptatt av lokalprodusert mat, og selger for det meste kjøtt produsert av Ingebrigtsen Kjøtt, som ble etablert av Livs farfar Bertrand Ingebrigtsen sammen med broren Johannes under navnet Brødrene Ingebrigtsen i 1949.

Kvalitet og service er Søstrene Ingebrigtsens varemerke.

En selvfølge å komme tilbake

Under matfestivalen i fjor var det kø utenfor boden til Søstrene Ingebrigtsen allerede en time før de åpnet. Varene ble derfor raskt revet bort.

– Vi visste ikke helt hva vi gikk til. Det gjør vi i år. Derfor kommer vi til å utvide boden ganske betydelig denne gangen, sier Liv.

Hun var aldri i tvil om de skulle være med på SMAK flere ganger.

– Allerede etter første dag hadde vi bestemt oss for at dette skulle vi være med på til neste år også, ler hun.

gnist - web som funkler