Kreftforeningen med stand på SMAK

Kreftforeningen syns det er viktig å være synlig der det skjer, for å informere om og svare på spørsmål knyttet til kreft.

Kreft er en sykdom som berører mange i løpet av livet. Veldig mange kjenner noen som har eller har hatt kreft.

4-stjerners landgang

I fjor gjennomførte Kreftforeningen kampanjen “4-stjerners landgang”, for å bevisstgjøre ungdom om hva de spiser. Under SMAK ble byens beste landgang kåret av en jury.

Konkurransen var et ledd i et større prosjekt Kreftforeningen frontet på Langnes skole, hvor elevene lærte å lage sunne matpakker. Kreftforeningen deltok både på stand og gjennomførte ulike aktiviteter under SMAK.

Kostholdet påvirker risikoen for å utvikle kreft

– Kostholdet vårt påvirker risikoen for å utvikle kreft. Det er derfor lurt å spise sunt og variert, forteller kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen, Daggi Steffensen-Helling.

– Noe av det du selv kan gjøre er å sørge for å spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær daglig, da får du i deg mye fiber, vitaminer og mineraler som vi vet har betydning for helsen, forteller han.

Fokus på 5 om dagen under SMAK

Derfor har Kreftforeningen i år valgt å fokusere på budskapet 5 om dagen, som de fleste vet hva innebærer, men som ikke alle vet hvordan man skal få til i løpet av en dag. Ved å spise mye frukt, bær og grønnsaker kan du minske risikoen for en rekke kreftformer. Ønsker du å vite mer kan du besøke standen til Kreftforeningen under matfestivalen.

Her finner du nettsiden til Kreftforeningen

Følg Kreftforeningen på Facebook

gnist - web som funkler