Kulinarisk kino: Vårt daglige brød

Dokumentarfilmen «Vårt daglige brød» handler om vilkårene for små nærbutikker i distriktene, lokalmat, økologisk mat og gårdsutsalg – og ikke minst hvordan lokale matprodusenter og nærbutikker kan spille hverandre gode.

I filmen følger vi kjøpmannen Erland Vibe, som kjemper for å holde den eneste butikken i Holmsbu åpen hele året. Mange vil gjerne beholde nærbutikken, men flere og flere lokkes bort av tilbudene til lavprisbutikkene.

I Holmsbu er bygdas ene butikk og sosiale midtpunkt truet av disse tendensene. Kjøpmannen arbeider hardt og målrettet for å gi lokalbefolkningen et godt utvalg og lokale spesialiteter. Han vet at butikken er viktig for mange, men han er helt avhengig av at flere av de lokale kundene bruker butikken hans. Han har allerede måttet stenge en vinter fordi omsetningen ble for lav. Kan utviklingen snus? Er det prisen eller et levende lokalsamfunn som er viktigst for folk?

Etter filmen holder filmens produsent, Torstein Nybø, seminaret «Kunnskap når lenger med film». Seminaret er innrettet mot lokalmatprodusenter, nærbutikker og alle andre som er opptatt av å formidle kunnskap om mat. Deltakere vil få anledning til å diskutere ulike perspektiver på hvorfor kunnskapsformidling er et riktig og viktig fokus for å lykkes med film på web, og hvorfor film på web er et effektivt virkemiddel for å nå bredt ut med et budskap.

Torstein Nybø har de siste 15 årene produsert dokumentar- og faktafilmer for web, TV og kino, og har bl.a. blitt nominert til «Gullruten» for beste TV-dokumentar og co-produsert den Oscar-nominerte kinodokumentaren «Burma VJ». Han produserer for tiden web-TV-serien #matenvår for Aftenposten.

Gratis inngang.

gnist - web som funkler