Kjøpte de første SMAK-aksjene

Kjøpmann og matentusiast Sindre Helmersen kan nå titulere seg som festivaleier.

Fredag formiddag gikk startskuddet for kjøp av aksjer i SMAK Nordnorsk matfestival. Målet er å fordele eierskapet i matfestivalen gjennom å selge 200 eierposter til bedrifter som ønsker å utvikle nordnorsk matnæring og rekruttering til matfagene.

Siden oppstarten i 2002 har Helmersen Delikatesser AS åpnet byens smaksløker for nye gastronomiske verdener. Nå tar kjøpmannen ett steg videre for å sikre mangfoldet av nordnorske smaker.

– Som tilbyder og distributør av nordnorske kvalitetsprodukter, ønsker jeg å bidra til å utvikle nordnorsk matnæring og matkultur gjennom kjøp av aksjer i SMAK. Festivalen er en viktig arena for å vise frem produkter fra småskalaprodusenter, forteller Sindre Helmersen, som i mange år har ment at Tromsø bør ha en matfestival.

– Matfestival bør ikke være et ad hoc-prosjekt, men en relevant og suksessrik begivenhet. En del av det faste kulturtilbudet i verdens beste by.

Han mener matfestivalen bidrar til et større mangfold av lokalprodusert mat, noe som kommer kundene til gode.

– De store kjedene har ofte ikke plass til småskalaprodusenter i sitt sortiment. Festivalen blir en viktig markedsplass der kundene får tak i produkter de ellers ikke får tilgang til, avslutter Sindre Helmersen.

 

Les mer om å bli medeier

 

 

gnist - web som funkler