Rekordstor pågang av utstillere til SMAK

Standplassene under årets SMAK nordnorsk matfestival fylles raskt opp. Over 40 nordnorske matprodusenter er allerede påmeldt.

18. og 19. september arrangeres SMAK nordnorsk matfestival for tredje gang i Storgata i Tromsø. Det er ventet over 50.000 publikummere som kommer til Tromsø for å smake på det ypperste Nord-Norge har å by på.

– Det er mye større pågang i år enn det har vært tidligere, og det begynner å fylles opp. Det er dobbelt så mange påmeldte nå, som i fjor på samme tid. Hvis du ønsker å være sikret plass under høstens matbegivenhet i Nord-Norge, så må du melde deg på nå, sier prosjektleder Natalie Robertsen i SMAK nordnorsk matfestival.

Stor omsetning

Det er tredje året SMAK arrangeres, og Robertsen ser at interessen rundt matfestivalen er økende.

– Mange av dem som allerede er påmeldt, var her i fjor, samtidig som det er en del nye som tar turen til Tromsø. Vi merker at det går rykter blant matprodusentene om god omsetning og mange fornøyde gjester, sier Robertsen.

Vil ha større stand

Tidligere år har flere av småskalaprodusentene gått tom for varer allerede første dagen, samtidig som de største utstillerne kan rapportere om omsetning på totalt 300.000 kroner på to dager.

– Sammenlignet med andre festivaler, er snittomsetning per utstiller høy. Vi ser at mange av utstillerne fra tidligere år kommer igjen, og i år ønsker de større stand. Det er tydelig lønnsomt å delta, sier Robertsen.

SMAK nordnorsk matfestival har strenge krav til hvem som kan stille ut, det må være regionale matprodusenter og man må selge retter laget av lokale råvarer.

Her kan du melde deg på 

gnist - web som funkler