Møter nye og gamle kunder

Kaikanten står klar til å friste med bacalao og andre klippfiskprodukter når Storgata fylles med matglade mennesker.

Kaikanten

18. og 19. september stiller Kaikanten på stand i Storgata i Tromsø for tredje år på rad under SMAK.

– Det har vært helt fantastisk å være med. Jeg hadde ikke trodd at SMAK skulle tiltrekke seg så stort publikum, men det er fullt kjør på standen fra den åpner til den stenger, sier Johnsen.

Helge Johnsen i Kaikanten gleder seg til å treffe gamle og nye kunder på årets SMAK matfestival.

Sterk vekst

Kaikanten holder til i Ersfjordbotn, rundt 20 minutters kjøring unna Tromsø sentrum.

– Vi er jo i så å si alle dagligvarebutikker i Tromsø, men vi opplever likevel at det er mange som ikke har smakt på produktene våre ennå. Selv om vi har vært på markedet i 15 år, så er SMAK en viktig arena for oss å være på. I løpet av disse 15 årene har Tromsø vokst med 20.000 mennesker, og gjennom SMAK når vi ut til mange på en gang, sier Johnsen.

På standen deler de ut smaksprøve på bacalaoen og andre klippfiskprodukter. – Vi har en enorm trofast kundeskare, som kjøper bacalaoen vår mange ganger i året. Mange uttrykker at de aldri kjøper noen annen bacalao, og det er svært hyggelig å møte disse trofaste kundene våre. SMAK er en god arena for å møte de trofaste kundene våre, samtidig som vi treffer og rekrutterer nye.

Nytt klippfisk-produkt

I år stiller Kaikanten med sin populære bacalao, men de har også med seg nye produkter. Bacalaoen lanseres nå i beger på 400 gram for å møte behovet for lunsj og husholdninger med enslige.

– Vi kommer også i år med en ny klippfiskboks, der man kan vanne ut fisken i boksen du kjøper den i. Det er mange som føler at de ikke lykkes med utvanning, men denne boksen gjør at det blir enkelt og fisken skal smake det samme fra gang til gang, sier Johnsen.kaikanten1

Bak på boksen står to oppskrifter, blant annet Kaikantens bacalao.

– Vi håper at klippfiskboksen gjør at vi rekrutterer ungdom til å spise klippfisk. Klippfisk er like anvendelig som kjøttdeig, og kan brukes til både pizza og pasta. Det er så mye smak i fisken, at den tåler heftig tilbehør.

Håper på mer sjømat i gata

Mange liker det de får smake på standen, og kjøper produktet med seg hjem.

– Vi selger godt på festivalen, og går absolutt i pluss. Tromsø er en solid sjømatregion med mange aktører, og jeg håper at flere aktører stiller opp i år. Vi har så mye godt å by på fra havet, men det var glissent med sjømat i gata i fjor. Jeg håper flere stiller opp, slik at publikum får smake og sammenligne produktene. Jeg er ikke redd for konkurranse, tvert imot, vi blir alle bedre av det.

 

 

gnist - web som funkler