SMAK gjestet Varanger Matfestival

Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen og hans gode hjelper Bill Iversen har arrangert Varanger matfestival i Vardø for første gang. Festivalen ble arrangert under Pomorfestivalen 23.-25. juli.

Tom-Emil Iversen

Tor-Emil er en driftig og kunnskapsrik mann som brenner for lokal matproduksjon og kokkekunst. Hans største ønske er at flere i Varanger skal utnytte de råvarene regionen byr på. Dermed inviterte han kokker og produsenter til Vardø, der mulighetene i nærmiljøet står i fokus.

Matfestival med fokus på lokale råvarer

SMAK hadde gleden av å besøke festivalen i slutten av juli, og  både smaksopplevelser og den gode stemningen er noe av det vi tok med oss hjem. Den smakfulle osten fra Ostemaker Øverli akkompagnert med moltesirup fra Reisa, og is toppet med løvetannsirup fra Molta utløste et orkester av smaker i våre nordnorske smaksganer.

Varangerkokken Tor-Emil til SMAK

Det var fantastisk å se lokale matprodusenter sette sammen råvarene på en ny og spennende måte. En av våre favorittopplevelser under festivalen var Skalldyraften. Ferske, nykokte reker og kongekrabbe sto på menyen. For en fest!

Tor-Emil treffer du som SMAK-kokk under årets matfestival. Han er en av de tre kjente kokkene fra landsdelen som skal lage «Det nordnorske måltid» 18. og 19. september. Vi gleder oss!

Bilder fra Varanger Matfestival

Varanger MatfestivalVaranger Matfestival
Varanger MatfestivalVaranger Matfestival
Varanger matfestivalVaranger Matfestival
Varanger MatfestivalVaranger Matfestival
Varanger MatfestivalVaranger Matfestival

gnist - web som funkler