Ti utstillere gir deg SMAKen av Nord-Norge

Ti småskala matprodusenter fra hele Nord-Norge skal friste med det ypperste av nordnorske smaker i konseptet ”SMAKen av Nord-Norge”.

Arctic salt

Den nordnorske matfestivalen SMAK arrangeres i Tromsø sentrum 18. og 19. september, og det er ventet over 50 000 publikummere. Fylkesmannen i Troms støtter deltakelsen til ti småskalaprodusenter, som ellers ikke hadde hatt råd til å betale for egen standplass.

Det er valgt ut tre produsenter fra Finnmark, tre fra Nordland og fire fra Troms. De ti utvalgte produsentene får stand i et telt på Stortorget i Tromsø, der en kokk vil sette sammen småretter av produktene deres.
Les mer om saken

Frister med gode kaker

Fra Troms stiller Tom Lien gård med økologiske urteprodukter, Hjerttind rein med reinkjøttprodukter, Reisa med sirup og Fristelsen Bakeri og Konditori med bakevarer.

– Vi gleder oss til å komme til Tromsø, og vet at det vil bli hektiske dager med masse liv og røre, sier daglig leder Silje Hansen i Fristelsen Bakeri og Konditori på Storslett.

Fristelsen Bakeri og Konditori lover å ta med godsaker som mandelbunn, kransekonfekt og kransekakesnadder til Tromsø 18. og 19. september.

Hjemmelaget fiskeburger

Fra Finnmark kommer Rydningen gårdsmat med bokna lam og lam marinert med urter, Polarurt med pesto, geleer og marmelade – og Krane kjøkken med fiskemat.

– Vi lager fiskekaker og fiskeburgere på den hjemmelagde måten. Vi bruker kun fersk fisk, og de er stekt for hånd, og er laget på hjemmelaget måte, sier Morten Strifeldt i Krane kjøkken.

Til Tromsø tar Krane kjøkken med seg blant annet en fiskeburger som serveres med brød og hjemmelaget dressing.

– Vi har seks forskjellige grønnsaker i burgeren, blant annet chili og hvitløk. Dette er sunne burgere, sier Strifeldt.

Lager salt fra Saltstraumen

Fra Nordland stiller Straumbotn Gårdsmeieri med ost og is og Aimee’s Farm med kjøttrull og marmelade av rognebær og gulrot. Det gjør også Arctic Salt, som produserer flaksalt fra strømhvirvlene i Saltstraumen.

– Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm. Saltet smaker steikende godt, og vi har klart å bevare den friske sjøsmaken. Vi lager saltet ved avdamping, og dermed beholder vi alle de gode sporstoffene og næringsstoffene, sier saltmaker Tore Hongset i Arctic Salt.

ikon_facebook_20x20Få siste nytt om SMAK Nordnorsk matfestival: Følg oss på Facebook!

gnist - web som funkler