Frister med matkurs under SMAK

Tradisjonell norsknorsk mat står på timeplanen for høstens SMAK-kurs.

SMAK nordnorsk matfestival

Tradisjonen tro inviterer SMAK nordnorsk matfestival til ulike matkurs under festivalen.

– Matkursene våre er svært populære, og viser at folk ønsker å lage maten selv og ikke bare kjøpe i butikk. Vi vil gi folk mer enn smaksopplevelsen, men også opplæring, sier Erik Jæger i Kokkenes Mestarlaug i Tromsø, som står bak SMAK-festivalen.

Bruker nordnorske råvarer

Det er typisk nordnorsk mat som det gis kurs i, og du vil lære den tradisjonelle måten å lage maten på.

– Vi bruker nordnorske råvarer i alle kursene, og rullsying, pølsemaking og partering av lam er etterspurt kunnskap, sier Jæger.

Nytt av året er kurs i tilberedning av tørrfisk og bakekurs. På bakekurset er det Steike Godts baker som skal lære bort bakverkets hemmeligheter. På tørrfisk-kurset får du kunnskap om tørrfisk og lære ulike tilberedningsmetoder.

Populære kurs

I tillegg er det kurs i fiskemat, sushi, partering og videreforedling av lam, lammerull og pølse.
Kjøp billetter til matkursene

Det er bare plass til ti deltakere på hvert kurs, men dersom etterspørselen er stor, planlegges nye kurs utover høsten og vinteren.

– Vi ønsker og planlegger å utvide festivalen, og arrangerer gjerne kurs senere i år, sier Jæger.

ikon_facebook_20x20Følg SMAK nordnorsk matfestival på Facebook!

gnist - web som funkler