Den ene er nykommer, den andre med på fjerde året. Dette får de ut av å være med på SMAK

Nord-Norge, mangfold og tilhørighet er blant stikkordene som gjør at disse bedriftene stiller ut under SMAK-festivalen.

Når de nå for fjerde år på rad er med som utstiller under SMAK-festivalen er Halvors Tradisjonsfisk som veteran å regne i SMAK-sammenheng.

– Dere har vært utstillere under samtlige SMAK-festivaler, hva er årsaken til at dere ønsker å være med år etter år?

MØTER KUNDENE: Halvor Hansen, daglig leder ved Halvors Tradisjonsfisk, er med på SMAK for fjerde året på rad. Han synes det er en strålende anledning til å møte kunder ansikt til ansikt. FOTO: Marius Fiskum

MØTER KUNDENE: Halvor Hansen, daglig leder ved Halvors Tradisjonsfisk, er med på SMAK for fjerde året på rad. Han synes det er en strålende anledning til å møte kunder ansikt til ansikt. FOTO: Marius Fiskum

– Først og fremst er SMAK en unik utstillingsplass for nordnorsk mat og matkultur. For oss er Nord-Norge det viktigste markedet, og det er derfor naturlig for oss å være tilstede på en arena som SMAK, sier daglig leder Halvor Hansen.

Les også: Flere nye aktiviteter til årets SMAK-festival

Treffer kunder

Hvor viktig SMAK skulle bli for «Halvors» visste de ikke da de var med for fire år siden. Hansen mener at festivalen har bidratt til at enda flere har fått øynene opp for produktene deres.

– Det har utviklet seg til å bli en helt unik arena for oss å delta på. Her når vi våre kunder direkte og det aller viktigste er jo å treffe folk ansikt til ansikt for å fortelle om våre produkter, sier Hansen.

Vil du stille ut på SMAK-festivalen 23. og 24. september? Her kan du melde din interesse.

Mangfold

En bedrift som derimot ikke har deltatt på SMAK tidligere er Havgull fra Sommarøy. Bedriften drives av ekteparet Kristin Hafsteinsdottir og Kristjon Bergmundsson. Med blant annet kortreist tørrfisksnacks er de et naturlig tilskudd til SMAK.

KK.Torrfiskhjell_selfie

MED FOR FØRSTE GANG: Kristin Hafsteinsdottir og Kristjon Bergmundsson hos Havgull har lange hatt lyst til å være med på SMAK-festivalen. I år er de med for første gang og de lover spennende smaker. FOTO: Privat

– Vi har hatt lyst til å være med tidligere, men vi har rett og slett ikke hatt tid og ansatte nok for å få det til. Nå har vi muligheten så vi gleder oss, det er fint å være med å vise hvor stort mangfold vi har lokalt, sier Bergmundsson.

 

Under Skreifest i Kystens Hus, som ble arrangert tidligere i år, laget Havgull skrei med sjokolade som fikk mye oppmerksomhet fra både media og publikum. Under SMAK-festivalen i september skal Havgull finne på noe like kreativt.

– Vi synes det er gøy å servere produktene våre med en vri, så jeg garanterer at det er noe man ikke har smakt før, sier Bergmundsson.

Profesjonelt

Bolinhos, klippfiskstrimler og klippfiskloin står blant annet på Halvors meny, i likhet med tidligere år skal de også denne gangen samarbeide med fiskerikonsernet Nergård.

– Vi skal muligens også ha et nytt klippfiskprodukt med oss i år. Vi ser jo en betydelig økning i salget av de produktene vi har med oss, og det er kjempeflott.

Likevel handler det ikke bare om salg for «Halvors».

– I fjor var det overveldende å være utstiller, hele byen fyltes med folk. Vi er veldig glade i SMAK og det er noe helt spesielt å være med. I tillegg er festivalen veldig profesjonelt gjennomført, som er viktig for oss når vi bruker ressurser på noe, sier Hansen.

Les også: Rekordmange utstillere på årets SMAK-festival

gnist - web som funkler