Rekordmange utstillere til årets SMAK

Årets SMAK Nordnorsk Matfestival fylles raskt opp. Stadig flere nordnorske matprodusenter ønsker å være tilstede på årets matbegivenhet i nord.

23. og 24 september arrangeres SMAK Nordnorsk Matfestival for fjerde gang i Tromsø. I fjor kom det 70.000 publikummere for å smake på det ypperste Nord-Norge har å by på. Like mange er ventet i år.

– Vi har fått rekordstor pågang blant utstillere i år, både fra utstillere som var med tidligere og en del nye. I fjor hadde vi 70.000 besøkende og 64 utstillere, noe som gjør festivalen meget attraktiv både som arena for synlighet, men også for salg, sier prosjektleder Natalie Robertsen i SMAK Nordnorsk Matfestival.

Utstillere har god omsetning

Robertsen forteller at aktørene som har vært med helt fra starten rapporterer om meget god omsetning.

Les også: Flere nye aktiviteter til årets SMAK-festival

– Det er tydelig at publikum er i kjøpemodus og utstillerne har funnet ut hvordan de får optimal verdi for sin tilstedeværelse, sier Robertsen.

Flere nyheter under årets SMAK

I tillegg til den kjente «festivalgaten» lanserer matfestivalen i år noen nye konsepter for å inkludere flere aktører i matbransjen.

– Under fjorårets matfestival kom det ønsker fra publikum om flere utstillere med «søtsaker». Under årets festival samler vi konditorer og bakevareprodusenter under «ett tak» og et felles konsept; «Smaken av det søte». Dette konseptet passer spesielt bra for mindre aktører som ønsker å stå sammen med andre aktører og danne et miljø. Her vil vi tilby publikum diverse demonstrasjoner og verksted hvor publikum kan lære alt fra hvordan lage sjokolade, pynte kaker, til diverse tips og triks, sier Natalie Robertsen. Et av kriteriene for utstillere er at de må bidra med en aktivitet til verkstedet.

Når festivalen stenger

Det andre konseptet er «EtterSMAK», som er et aktivitetstilbud etter stengetid av hovedfestivalen 23. og 24. september. – Vår erfaring viser at et matglad og feststemt publikum ikke er klar til å forlate sentrum etter at utstillingsområdet er stengt. I år ønsker vi å gi dem et spennende tilbud etter stengetiden, sier Robertsen.

Synes du dette høres spennende ut? Her kan du melde deg på! 

gnist - web som funkler