Møt Tord under Barnas SMAK

Tord Olav Knutsen lar seg fascinere av torsk og kongekrabbe under årets SMAK Nordnorsk Matfestival.

Tord fra Tords garasje kommer til SMAK nordnorsk matfestival.

I år har vi gleden av å gi barna et helt eget område fylt med aktiviteter, mat og gode opplevelser. Sammen med Redningsselskapet tar vi i bruk Bangsunds-brygga og åpner dørene til begge bryggene, blant annet gamle DRIV.

Tord skal gjennomføre to aktiviteter fra et akvarium lørdag 24. September. En hvor han tar for seg torsken, og den andre hvor han forteller og viser frem kongekrabben. I tillegg vil han gjennomføre en aktivitet hvor han fileterer en torsk, dette er noe han personlig finner ekstra fascinerende.

– Jeg er veldig glad i å lage mat, og når jeg gjør det så går det ikke i ferdigposer, det skal lages fra bunnen av, sier Tord.

Selv er han ikke så glad i å fiske, men så fort noen har fått en fisk, kommer han til for å filetere og ordne den klar. Han håper å kunne vise barna hvordan det gjøres, og ikke minst hvor spennende det kan være.

– Jeg samler alltid på hjertene til fiskene, det gjør det så lett og se hvor mange vi har fått. Bestefar har fortalt at i gamle dager brukte de å koke hjertene. Det har jeg prøvd, men det synes jeg ikke smakte særlig mye.

Nytt av året under SMAK-festivalen er også matkurs for barn, blant annet i smoothie, matpakke, sushi og laksetaco.

Søndag 25. september fortsetter Barnas Matfestival på Holt.

Klikk her for å se hele programmet.

gnist - web som funkler