Per Sundnes er programleder under SMAK

Programleder Per Sundnes skal styre showet fra scenen under årets SMAK-festival.

Per Sundnes konferansier under SMAK-festivalen i Tromsø.

Festivalgaten åpner fredag 23. september klokken 11 og stenger lørdag 24. september klokken 17. Over 50 utstillere har stand og byr på alt det beste vårt arktiske kjøkken og våre flotte nordlige råvarer har å by på.

I år har vi en scene på Stortorget hvor det vil foregå ulike konkurranser, intervjuer og annen moro. Til å lede det hele har vi fått Per Sundnes, kjent som programleder i NRK og som deltaker i flere matprogrammer.

Les også: Sjekk hele programmet under årets SMAK-festival

Stolt av nordnorske råvarer

– Jeg er opptatt av den nordnorske kulturen, og mat er en stor del av det. Jeg kan minnes fra min egen oppvekst om at fisk ikke sto på menyen på restauranter i Nord-Norge. I dag har vi en helt annen stolthet av matkulturen og råvarene våre, sier bodøværingen Per Sundnes.

Per Sundnes er opptatt av den nordnorske kulturen, og mener mat er en sentral del av det.

Per Sundnes er opptatt av den nordnorske kulturen, og mener mat er en sentral del av det.

Han forteller at når han nå reiser rundt i Nord-Norge ser han at det har vært en eksplosjon i antall produkter og ikke minst at man tar i bruk naturressurser som tidligere ble sett på som u-mat. Det arktiske kjøkken og de nordnorske råvarene er det ingen andre som har. Mat er også opplevelse, det være seg for eksempel turister som tar med seg «smaken» av den plassen du besøker.

– Selv har jeg et kjøleskap som er fylt av mat fra de stedene jeg har vært. Der kan vi bli enda flinkere. Jeg tror at SMAK-festivalen er med på å utvikle produkter, som igjen er med på å skape arbeidsplasser. Til syvende og sist er det det aller viktigste, sier Per Sundnes.

Flere matkonkurranser på scenen

Han har vært med i flere matprogrammer på TV, blant annet «Kokkekamp» og «Fingrene av fatet».

– Noen av konkurransene på scenen under SMAK-festivalen er inspirert at disse TV-programmene, sier Per Sundnes.

Han omtaler seg selv som lidenskapelig baker og er snart klar til lansering av en kakebok. SMAK-festivalen gleder seg til å ha Per Sundnes til å geleide publikum gjennom de to festivaldagene.

– Per Sundnes er bare helt rå på scenen. Han er oppmerksom, morsom og har en fantastisk evne til å fenge publikum. For oss var det også viktig at han er en nordnorsk stemme som er opptatt av mat, sier prosjektleder Natalie Robertsen i SMAK-festivalen.

Hold deg oppdatert – følg SMAK på Facebook!

gnist - web som funkler