SMAK-utstillere solgte for tre millioner kroner

Årets SMAK Nordnorsk Matfestival fylles raskt opp. Mange nordnorske matprodusenter ønsker å være tilstede når Storgata i Tromsø fylles av over 70.000 mennesker.

22. og 23. september arrangeres SMAK Nordnorsk Matfestival for femte gang i Tromsø. De siste årene har det kommet over 70.000 publikummere for å smake på nordnorske delikatesser fra sjø og land. Like mange er ventet i år.

– Vi har fått rekordstor pågang blant utstillere i år, både fra utstillere som var med tidligere og en del nye. I fjor hadde vi 70.000 besøkende og 54 utstillere, noe som gjør festivalen meget attraktiv både som arena for synlighet, men også for salg, sier prosjektleder Natalie Robertsen i SMAK Nordnorsk Matfestival.

Utstillere har god omsetning

Prosjektleder Natalie Robertsen gleder seg til å rigge til SMAK-festival i Storgata i Tromsø.

Robertsen forteller at aktørene som har vært med helt fra starten rapporterer om meget god omsetning.

– Det er tydelig at publikum er i kjøpemodus og utstillerne har funnet ut hvordan de får optimal verdi for sin tilstedeværelse. I fjor ble det omsatt for nesten tre millioner kroner, sier Robertsen.

Når «festivalgata» åpnes fredag formiddag tar det ikke lang tid før det er kø utenfor bodene. Her smakes, drikkes og kjøpes det – både tradisjonell nordnorsk mat, men publikum setter også stor pris på spennende produktnyheter.

– SMAK er en utmerket arena for å få testet ut nye produkter i stor skala.

Produserer du mat i Nord-Norge og ønsker å være med på SMAK? Her kan du melde deg på! 

gnist - web som funkler