Barnas SMAK – Spis, smak og lær om havet

Christer Johnsgård – kjent fra barne-TV og fotball – skal sparke i gang dagen og både underholde og lære bort underveis. Årets tema er smaker fra havet.

Lørdag 23. september er det igjen duket for Barnas SMAK. I år skjer alle aktivitetene for barna i SMAK-lavvoen som settes opp på Stortorget. Mellom klokken 10 og 15 er det åpent for at barn og unge kan komme inn for å smake på mat fra havet, lære om mat og lage mat selv.

– Norsk Hval kommer til SMAK-lavvoen og byr på både grillet og rå hval, så dette er noe for tøffe unger, sier Elise Hammari og Mona Hassfjord i SMAK-festivalen.

 

Teater med smaksprøver

Elise Hammari, prosjektleder for Barnas SMAK, lover mange artige aktiviteter for de minste.

I løpet av dagen spilles forestillingen ”TYGG” av Haugen Produksjoner to ganger. Dette er en interaktiv forestilling med dans og tale, der også publikum får smake på mat underveis.

– Christer Johnsgård, kjent fra barne-TV og fotball, er barnas festivalsjef under SMAK-festivalen, og skal blant annet gjøre den offisielle åpninga. Sammen med dyktige kokker og frivillige vil han være med å overraske og glede ungene gjennom dagen, forteller Hammari.

Hun gleder seg spesielt til den fordums populære aktiviteten i barnebursdager, nemlig innendørs fisking, og håper det blir lang kø foran fiskestanga.

– Her kan du lure på hva som kan komme opp av havet, ler hun.

Breivika videregående skoles kokkeelever har mat som ungene kan være med å lage selv, mens Mack kommer med mystiske smaksprøver for alle som har lyst til å gjette.

– Det blir også blindtesting av ulike smaker fra både land og vann, så her er det bare å glede seg, sier Hammari.

 

Filmvisning: Tungeskjærerne

For de litt eldre barna blir det også filmvisning på Verdensteatret i samarbeid med Barnefilmklubben. Her vises dokumentaren Tungeskjærerne klokken 13. Filmen er gratis og det gjelder å være først til mølla. Maks en voksen per familie ved stor pågang.

Gratis filmvisning av filmen Tungeskjærerne på Verdensteateret lørdag 23. september.

– Tungeskjærerne handler om 9-årige Ylva fra Oslo som reiser på besøk til søskenbarnet Tobias (10) som bor på Myre i Vesterålen. Hun får være med ham på jobb og prøver å skjære torsketunger for første gang.

Og i tillegg til alt dette blir det flere aktiviteter for de minste, og alt er gratis!

– Barnas SMAK ordner også med barnevognparkering i Lavvoen, og KulturHuset stiller med toalettfasiliteter for de som har smakt for mye brus. Så her er det bare å ta med familien og tilbring hele lørdag formiddag på Stortorget, avslutter Elise Hammari.

gnist - web som funkler