Sjekk hva som skjer på barnas egen Smak-festival

Veita inviterer alle byens barn til å få smaken på nye opplevelser når de arrangerer «barnas smak».

Det er ikke bare de voksne som skal få smaken på noe nytt under Smak-festivalen. Lørdag 22. september skal barn få oppleve festivalen på sine premisser.

Veita har blitt et yndet sted for byens familier, med Lekeplaneten og god plass til barnevogner. De er klar til å ta imot festivalfamilier allerede fra klokken 10.00 lørdag formiddag på Veitas plan tre.

– VI vet av erfaring at mange barnefamilier står opp klokken 06.00, og så står barna omtrent og skraper på dørene til Lekeplaneten klokken 10.00. Derfor er vi klare allerede tidlig på dagen med et spennende program, forteller May-Tordis Simonsen på Veita.

Syv arktiske familieretter

På programmet står en matopplevelse med den prisbelønte kokken fra Mathallen, Madelen Camilla Rolland, og kokk Said Nordin. De to skal sammen vise hvordan de lager syv ulike retter.

– De skal vise hvordan barn og familier enkelt kan lage de syv rettene hjemme og det er retter med høy kvalitet. De har et arktisk fokus og skal blant annet bruke rein og hval. Publikum som ser på vil også få med seg oppskrifter hjem, sier Simonsen.

Kokk Madelen Camilla Rolland stiller også opp i en annen utfordring – som ifølge Simonsen fort kan bli dagens høydepunkt; en kokkekonkurranse!

Søker matglade barn

Veita har gitt konkurransen en tvist – de ønsker nemlig at Madelens duellant skal være et barn. De søker nå etter et av byens matglade barn som tør å ta ei slik utfordring. Og den som tør, får i kjent Ingrid Espelid Hovig-stil «jukse litt».

– Barnet som stiller opp til en konkurranse får ha med seg en voksen. Barnet får også vite hvilke råvarer man får bruke på forhånd, det får ikke Madelen. Når konkurransen starter har de 25 minutter på seg til å lage en spennende rett. Så vil en jury på tre personer og publikum kåre vinneren, sier Simonsen.

Kjenner du en gutt eller jente, gjerne mellom 8 og 12 år, som liker å jobbe på kjøkkenet, så er det bare å ta kontakt med May-Tordis Simonsen.

– Dette skal først og fremst være artig, sier hun.

Babymat

Veita disker også opp for de aller, aller minste barna. Margrethe Lind som driver Maggies Farm og er kaféleder på Tvibit, skal vise hvordan man enkelt kan lage babymat fra bunnen av.

– Maggies Farm produserer alt fra grunnen. Vi har utfordret henne til å vise hvordan man lager babymat fordi vi har veldig mange barseltreff her på Veita. Det er ofte fullt med barnevogner og vi ønsker å by på en opplevelse som også de minste kan nyte godt av, sier Simonsen.

Lind skal også formidle – til både barn og voksne – hvordan man arbeider med surdeig.

Underveis på lørdagen skal også kafeen på Veita, Spiseriet, sette sitt preg på barnas smak. Spiseriet har fått ny eier, og det skal festivalpublikum få en smakebit på.

– Spiseriet kommer til å dele ut smaksprøver som alle kan spise. Det er et sunt og smakfullt konsept som vi tror vil falle i smak, sier Simonsen.

Yoga på menyen

I tillegg til alle mat-opplevelsene, så kan barn denne lørdagen få teste barne-yoga.

– Vi har fått instruktør Leikny Edvardsen til å holde barne-yoga. Hun har god erfaring i yoga for barn, så det blir spennende. Vi tar det med i programmet selv om det ikke er direkte mat-relatert, for det handler om å gi barn en smakebit på nye opplevelser, sier Simonsen.

Under Smak-lørdagen vil det også komme ei helsesøster innom.

Og på toppen av det hele vil Veita lansere sine nye maskoter denne dagen. Dermed blir det mye fart, spenning og nye opplevelser for alle byens barn under Smak-festivalen.

 

Ps: For de som kjenner ei jente eller gutt som er klar til å duellere mot kokk Madelen, kan ta kontakt med May-Tordis Simonsen på e-posten mt@veita.no eller på telefonnummer 938 16 001.

gnist - web som funkler