Vis fram rotkoppen din

Har du en kopp med solide røtter innerst i skapet? Finn den fram – ta del i felles miljøtiltak og vinn en kasse lokale råvarer.

SMAK og SpareBank 1 Nord-Norge samarbeider for at årets nordnorske matfestival skal bruke mindre plast.

– Da ber vi om hjelp fra våre 70.000 besøkende som smaker seg gjennom Tromsøs gater under festivalen. Vi oppfordrer de matglade til å ta med seg kopp, fat og bestikk hjemmefra, sier festivalsjef Petter Markussen.

I festivalgatens åpningstider på fredag og lørdag vil det finnes Rotkopp-stasjoner hvor du får fylt opp koppen din med kaffe og brus helt gratis. Det skal lønne seg å ta med egen kopp hjemmefra.

Selvfølgelig trenger du heller ikke bruke plastposer på matfestivalen. I bodene deler SMAK og SpareBank 1 Nord-Norge også ut tøyposer for å bære medbragt kopp og fat eller innkjøpt mat og drikke.

Instagram-konkurranse

Vi alle har en kopp i skapet som vi ikke kan gi slipp på. Den overlever enhver ryddeaksjon og større begivenheter i livets løp. Hvorfor? Fordi den bærer på en historie som rører noe dypt i oss, frisker opp gode minner eller rett og slett har slått rot i hjertene våre.

Har du en god rotkopp liggende som venter på å se dagens lys? SMAK og SpareBank 1 Nord-Norge vil se kopper og høre historier som viser fram nordnorsk identitet og røtter, både fysisk og digitalt.

– Vi håper folk tar bilder av koppen de skal ta med på SMAK i stedet for plastkoppen. Hvis de i tillegg merker bildene med #rotkoppen og at vi gjør dette #fornordnorge når de deler dem på Instagram, kan resultatet bli smakfullt, sier Linda Tofteng Eliassen, forbrukerøkonom i SpareBank 1 Nord-Norge.

Vinner lokalmat hver dag

For hver festivaldag premierer nemlig SMAK og SpareBank 1 Nord-Norge det beste rotkopp-bildet på Instagram med en kasse lokale råvarer fra fotografens region.

– Og naturligvis en kopphåndduk, så du kan vaske og bruke rotkoppen mange ganger, legger Eliassen til.

I tillegg kan alle som har med seg egen kopp til festivalen bli med i trekningen om flotte gavepremier under daglig «rotkoppen arrangement i Lavvoen på Stortorget, fredag og lørdag kl 14:00. Ta med koppen og kom!

Vis fram rotkoppen din

Startskuddet for Rotkoppen er nå gått og på bildet over deler Eliassen sin Rotkopp med folket.

– Jeg er veldig glad i koppen, den er kjøpt i en periode av livet hvor forsøkte å kjøpe en keramikk-kopp (budsjettforsvarlig også som student..) på hver reise jeg hadde. Dette var selvfølgelig før jeg traff min mann – som helst liker at ting er beint, glatt og gjerne svart, grått eller hvitt. Jeg tror at når denne koppen står fremme på kjøkkenbenken, så er hele kjøkkenet rotete! Men kopp er kopp og kjærlighet er kjærlighet!

Følg #rotkoppen og #fornordnorge på instagram for flere flotte historier. Vi gleder oss til å høre din!

 

gnist - web som funkler