Nordnorsk mesterskap i turmat arrangeres under SMAK

Er du glad i å lage mat ute i naturen? Nå inviterer Norges Kokkers Landsforening-Troms i samarbeid med SMAK Nordnorsk matfestival kokkeglade turmennesker til Nord-Norges mesterskap i turmat. Bidragene vil bedømmes på klassiske kriterier som smak og presentasjon, i tillegg vil praktisk gjennomførbarhet i naturen vektlegges. Konkurransen gjennomføres lørdag 21. september på Skansen i nordbyen kl 12:00 og er åpen for publikum.

I Nord-Norge er vi glad i å være ute i naturen og en viktig del av det å være på tur er maten. Det er friluftskokkeleringen som står i sentrum av årets matkonkurranse på SMAK festivalen. Matkonkurranser forbindes ofte med gourmet og stjernekokker, Nord-norsk mesterskap i turmat er dog en annerledes konkurranse. Turmat skal være innovativt og minimalistisk forklarer Leder i NKL (Norske kokkers landsforening, tidligere Kokkelauget) Said Nordin og understreker at dette er en konkurranse for enhver turmatentusiast.

Deltakerne skal komponerer en to-retters meny basert på vedlagt råvareliste fra NKL hvor hovedretten skal være rype eller ishavsrøye og desserten skal være basert på multer. I tillegg til råvarekassen kan deltakerne ta med seg en egen råvare de har plukket eller fanget selv. Hver av deltakerne har mulighet til å ha med seg en hjelper og en tursekk med privat kjøkkenutstyr. Under konkurransen skal menyen tilberedes og serveres til et dommerpanel bestående av turglade fagfolk fra NKL-Troms som vil bedømme den basert på smak, utseende og utførelse. Hvorvidt menyen praktisk lar tilberede over åpen flamme ute i naturen vil også vektlegges.

For å delta i konkurransen må det sendes inn et skriftlig forslag til løsning av oppgaven inkludert meny og råvareliste med mengdeberegning. Skriv også litt om deg selv og din matfilosofi. Seks deltakere plukkes ut til å delta i finalen lørdag 21. september. Vinneren av konkurransen får en gavesjekk til en matfaglig reise eller opplevelse til en verdi av 5000,-.

Påmeldingsfrist 13. september 2019 kl. 24:00.

Konkurransedetaljer er listet i bunnen av artikkelen.

For spørsmål og påmelding, ta kontakt med:

Said Nordin

nord.said@gmail.com         Telefon: 412 78 652

Silje Ulriksen

silje.ulriksen@gmail.com Telefon: 91162180

Konkurransedetaljer

  • Konkurransen følger nasjonale regler i bedømmingen med lokale retningslinjer og vekt på praktisk gjennomføring.
  • Råvarer: Alle råvarer vil stå klare ved oppstart av konkurransen. Se råvareliste for komplett innhold.
  • Utstyr: Alle deltakere får ta med seg en tursekk med kjøkkenutstyr og en hoved råvare. Alle får en stasjon med Åpen ild og et avlastningsbord samt rent vann.
  • ANTALL: Hver deltaker lager 4 porsjoner av hver rett, som serveres på dekketøy arrangøren har gjort tilgjengelig ved konkurransens start.
  • Tid: Konkurransen arrangeres lørdag 21. september 2019 kl 12:00. Hver deltaker har 1.5 timer til rådighet. Deltakerne starter med fem minutters intervaller.
  • Vinner og premie: Vinneren kunngjøres på kvelden 21. september under SMAKfestivalen. Vinneren av konkurransen vil motta en gavesjekk til en matfaglig reise/opplevelse til verdi av kr 5000.
gnist - web som funkler