Bli med på lunsj med mening

Under SMAK matfestival kan du sette deg ned ved lunsjbordet og åpne «Den nordnorske matkurven» – full av mat og råvarer fra nordnorske produsenter. Maten er en døråpner til den gode samtalen.

I år går SMAK, Næringsforeningen og Tromsø Asvo sammen og skaper en lunsj med mening.

Konseptet er enkelt: Den nordnorske matkurven består kun av nordnorske matprodukter, og nybakt brød, bakt og pakket av en arbeidsplass med mening som byr på mangfold og inkluderende arbeidsliv, Tromsø ASVO.

– Under årets festival ønsker vi å invitere arbeidslivet i Tromsø til å møtes rundt lunsjbordet. Årets festival har tema Gode matminner, og en slik matkurv kan definitivt være med på å gi et godt matminne, skape nye relasjoner eller pleie relasjoner som allerede er etablert, forteller prosjektleder Mona Hassfjord i SMAK.

«Den nordnorske matkurven» er en døråpner til den gode samtalen og et påskudd for å invitere kunder og samarbeidspartnere til en uformell prat med din bedrift.

– Vi oppfordrer næringsliv og offentlig sektor til å benytte anledningen til å knytte nye kontakter og pleie eksisterende forbindelser. Å invitere andre bedrifter på lunsj er perfekt anledning til å bli bedre kjent, skape nye forbindelser samtidig som man feirer all den gode maten vår region har å by på, forteller rådgiver i Næringsforeningen i Tromsøregionen Emilie Isaksen.

Kjøtt og fisk

Det er høytidsstemning når matkassen åpnes. Her er det varmrøkt laks med mango og chili fra Karls fisk og skalldyr, spekenakke fra Mydland, gomme kokt på geitemelk fra Vang gård, rabarbrasyltetøy, eggesalat og nybakt gulrotbrød fra Tromsø ASVO.

– Det er en god sammensetning av matvarer i kassen, både når det gjelder produkter fra hav og land, men også proteiner, fiber og karbohydrater. Antioksidanter får vi også via rabarbrasyltetøyet. Dette er en lunsj som både metter og gjør godt for kroppen, forteller leder i Norske kokkers landsforening Said Nordin.

Favoritter

Saids favoritt i matkassen er nettopp gommen fra Vang gård på Ringvassøy.

– Jeg er vokst opp med geiter, og synes både kjøttet og melka er fantastiske råvarer, sier kokken.

Mariann Sandnes som er finansieringsrådgiver for landbruk i Arktis fra Innovasjon Norge synes derimot rabarbrasyltetøyet trakk det lengste strået.

– Det er en anelse syrlig, smaker kanel og er fullstappet av nostalgi.

Næringsrådgiver Anita Irene Andresen fra Tromsø kommune likte også best gommen, mens festivalsjef Petter Markussen i SMAK-festivalen skjærer i den lunka gulrotbrødet med andakt.

– Det minner meg om nystekte brød på benken hos ho mor, sier Petter.

Mat er kultur

– Dette er en utmerket anledning til å invitere noen som du vanligvis ikke lunsjer med. Mat er kulturbærer og gir mye å prate om. Vi ønsker at alle skal spise godt og bli bedre kjent med det som produseres her i landsdelen, sier Hassfjord.

«Den nordnorske matkurven» koster 235 kroner per person, men SMAK matfestival mener at prisen kan forsvares.

– Dette er ikke som et smørbrød som serveres en vanlig dag, dette er en matkasse du bestiller når det er noe spesielt. Du får servert førsteklasses matvarer, pakket og laget av Tromsø ASVO. Denne matkassen har en dypere verdi, der maten er et samlingspunkt for en sosial og inkluderende aktivitet, sier Hassfjord.

Håper på suksess

SMAK oppfordrer alle bedrifter i Tromsø til å bestille «Den nordnorske matkurven» og enten invitere kjente eller kanskje aller helst folk du har lyst å bli bedre kjent med.

– SMAK-festivalen er en utmerket arena til å prøve noe nytt. Tromsø ASVO feirer 30 år i år, og vi gjør dette prosjektet i samarbeid med dem.

– Vi håper «Den nordnorske matkurven» blir en suksess, og vi ser på muligheten til å kunne tilby denne ellers i året også, sier salgs- og markedsansvarlig Frank Olsen i Tromsø ASVO.

Slik gjør du det

  • «Den nordnorske matkurven» tilbys i uke 38 (levering tirsdag 17.9 og torsdag 19.9) og uke 39 (levering onsdag 25.9 og fredag 27.9).
  • Sammen med maten ligger også et informasjonsskriv som forteller om maten i kassen og hvor den er produsert.
  • Det er laget digitale invitasjoner som du kan sende ut til dem du ønsker å invitere på lunsj.
  • Du kan velge mellom tre ulike størrelser: Liten (8 personer), Medium (12 personer), Stor (16 personer).
  • Pris per person er 235,- inkl mva.
  • Matkurven leveres kostnadsfritt i Tromsø sentrum. Ved levering utenfor sentrum, kommer et transporttillegg.
  • Bedrifter oppfordres til å bruke bestikk/tallerken fra egen kantine/spiserom, men bambus bestikk/tallerken kan leveres som tillegg om ønskelig. Pris ca. 13-14,- pr person.
  • Send bestillingen til firmapost@tromsoasvo.no minimum 3 dager før. 
gnist - web som funkler