SMAK under mange tak

Velkommen til SMAK under mange tak! I år slipper du å dra til Toscana eller Paris for å oppleve nydelige smaker i magiske omgivelser. Din neste smaksreise starter 16. november over alt i Tromsø. Jepp, det blir matfestival i år også – fra 16. til 21. november. Og den blir større, tøffere og mer innholdsrik…

SMAK 2020

Informasjon om gjennomføring av SMAK 2020

Slik blir Barnas SMAK

SMAK Nordnorsk Matfestival har slett ikke glemt sine yngste besøkende, og legger opp til både moro og læring for barna.

Bli med på lunsj med mening

Under SMAK matfestival kan du sette deg ned ved lunsjbordet og åpne «Den nordnorske matkurven» – full av mat og råvarer fra nordnorske produsenter. Maten er en døråpner til den gode samtalen.

Nordnorsk mesterskap i turmat arrangeres under SMAK

Er du glad i å lage mat ute i naturen? Nå inviterer Norges Kokkers Landsforening-Troms i samarbeid med SMAK Nordnorsk matfestival kokkeglade turmennesker til Nord-Norges mesterskap i turmat. Bidragene vil bedømmes på klassiske kriterier som smak og presentasjon, i tillegg vil praktisk gjennomførbarhet i naturen vektlegges. Konkurransen gjennomføres lørdag 21. september på Skansen i nordbyen kl 12:00 og er åpen for publikum.

Ut på tur, aldri … sulten?

Maten smaker som regel aller best ute i marka. Enig? Under SMAK-festivalen kan du både konkurrere i, og sanke inspirasjon til fristende turmat.

Skaper gode SMAK-minner sammen

Matprodusenter fra hele Nord-Norge kommer til årets SMAK Nordnorsk Matfestival. Mange av dem kommer igjen år etter år. Vi har snakket med tre av veteranene. Utstillere fra hele landsdelen kommer til SMAK for å vise fram fantastiske råvarer, matkultur og den store kompetansen som vi har her i Nord-Norge.

Feirer de gode matminnene på SMAK

Hva er et godt matminne? Det skal utforskes under årets SMAK Nordnorsk Matfestival! Bestefars tørrfisk på trappa i nordnorsk sommersol, eller mammas nybakte boller på kjøkkenet? Saftig paella på ei uteservering i Spania, eller grillede pølser i påskefjellet?

gnist - web som funkler