Om SMAK

SMAK er matfestivalen for og i Nord-Norge, den arrangeres midt i matfatet Tromsø i september. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsenter av matvarer, dyrkende produkter av svært høy kvalitet, gode restauranter og matutdanning til å være stolt av.

SMAK har tatt posisjonen som hele Nord-Norges matfestival og skal vise mangfoldet av de fantastiske råvarene, matkulturen og kompetansen som finnes i landsdelen vår.

Formål

SMAK skal fremme lokal mat og nisjeprodukter fra Nord-Norge. Matfestivalen skal sette fokus på lokal råvareproduksjon og mattradisjoner, samt produksjon, servering og presentasjon av mat. Fokus på rekruttering av elever til kokkefagene er viktig.

SMAK skal være en folkefest for både publikum, næringsaktører og ungdom!

SMAK er møteplassen for matinteressert publikum, produsenter, grossister, detaljhandel, serveringssteder og andre relaterte virksomheter fra hele landet.

Fakta

SMAK

  • Arrangert for første gang i september 2013
  • Det er et årlig arrangement som arrangeres i Tromsø i uke 38
  • ca 70 000 besøkende
  • ca 85 individuelle utstillere

Sagt om SMAK Nordnorsk Matfestival

  • «Meget god arena for salg og matprat.»
  • «Direkte kontakt med sluttbruker. Nye storkunder blir oppmerksom på våre produkter. Salgsinntektene dekker kostnadene.»
  • «Flott mulighet til å møte kundene direkte. Møter andre utstillere og kolleger.»
  • «Ett veldig bra arrangemang hvor vi føler oss hjemme. Det er en fantastisk måte for oss som bedrift å få markedsført produktet vårt og la flest mulig få smake det.»
  • «Yrende folkemengde med interesse og nyskjerrighet for lokalmat produkter:-)Kan se økning i salg, for Moltas vedkommende inn med flere produkter.Molter er som å selge sand i Sahara i Finnmark og Troms, vanskelig. Egen Finnmarksstand var veldig bra. Finnmark trenger eget navnegivning felle; kun fra Finnmark.. dette er noe vi i fellesskap kan spleise på?»
  • «Lite salg på stand, men veldig høy omsetning i butikken de to dagene. Vi jobbet aktivt med å få folk i butikken. Det kokte!»

 

Hvem står bak SMAK

Styret er strategisk sammensatt av representanter fra både blå og grønn næring, private næringsaktører og representanter fra utdanningsinstitusjoner.

Eiere

SMAK NordNorsk Matfestival eies av et utvalg NordNorske bedrifter i relevante næringer.

Styret

Åse Vollestad Nibio

Madelen Rolland Helmersen Delikatesser

Ørjan Nilsen Hermes

Erik Jæger Breivika Videregående Skole

Kristin Ballovarre Mack

Liv Hansen Halvors Tradisjonsfisk

Lena Nøstdahl Nordnorsk Reiseliv

Daglig ledelse/prosjektledelse

Vican Group AS

gnist - web som funkler